Innkvartering

Innkvartering: Hvordan finne bolig til dine ansatte

Hvis du har utenlandske ansatte som kommer til Norge for å jobbe, er det å finne en innkvartering noe av det første og viktigste du må gjøre. Her er det du trenger å vite om prosessen med å finne en leiebolig i Norge.

6 steg for å finne innkvartering

Når du skal finne innkvartering til et kommende prosjekt anbefaler vi å starte prosessen i god tid før oppstart, gjerne 2-4 måneder i forkant. Boligjakten er tidkrevende, og man bør ta høyde for at uforutsette ting kan skje underveis i prosessen.

Det er egne lover som regulerer krav til boligstandard, – og bruk av innkvartering. Dette er regler du bør sette deg inn i før du starter prosessen med å finne innkvartering til dine ansatte. Du kan lese mer om Arbeidstilsynets krav til innkvartering her.

 

Som kunde av Prohousing, trenger du ikke å sette deg inn i dette, da alle våre boliger innfrir kravene til innkvartering.

Bolig til ansatte

1. Bestem budsjettet ditt

Norge er kjent for sine høye levekostnader, og dette inkluderer boligkostnader. Før du starter søket, må du bestemme budsjettet for leie og andre tilhørende kostnader, som møblering, strøm, internett og depositum. Dette vil hjelpe deg å begrense søket til eiendommer som passer innenfor budsjettet ditt. Det kan også være lurt å ha en buffer-konto for uforutsette kostnader, som eksempelvis skade på boligen.

Når du bruker Prohousing sin boligportal kan du enkelt føre inn budsjettet ditt, arbeidsplass og ønsket standard på boligen. Deretter finner vi den boligen som best passer ditt budsjett, standard og beliggenhet i forhold til arbeidsplassen.

Innkvartering - Budsjett

2. Start søket ditt online

Den enkleste måten å finne en leiebolig i Norge på er å starte søket på nett. Det finnes flere nettsteder som viser eiendommer til leie, inkludert Finn.no, Hybel.no og Boligportal.no. Disse nettstedene lar deg søke etter eiendommer basert på beliggenhet, prisklasse og andre kriterier. 

 

Selve boligsøket er ofte den mest tidkrevende delen av prosessen. I Norge har vi et travelt leiemarked hvor utleieobjekter kommer og går på kort tid. Så her gjelder det å følge med jevnlig for å finne den beste boligen for innkvartering.

Om du ønsker å spare tid og kostnader forbudet med søk etter bolig, anbefaler vi deg å sjekke ut vår hjemmeside. Som kunde av Prohousing slipper du å søke etter bolig på egen hånd – vi gjør det for deg. Slik at du heller kan bruke tiden og energien din på mer verdiskapende oppgaver.

Søk etter innkvartering

3. Få hjelp av profesjonelle

Hvis du har problemer med å finne en passende eiendom på nettet, bør du vurdere å kontakte en profesjonell part. Dette kan eksempelvis være eiendomsmeglere eller eiendomsforvaltere, slik som Prohousing. Eiendomsmeglere i Norge kan hjelpe deg med å finne eiendommer som ikke er oppført på nett og som kan ha tilgang til eksklusive oppføringer. Vær imidlertid oppmerksom på at eiendomsmeglere i Norge typisk tar en provisjon på én måneds husleie.

Om du velger å benytte deg av Prohousing vil du alltid være trygg på at vi finner innkvartering til dine ansatte. Med vår leveringsgaranti er dine ansatte garantert å få bolig innen 3 virkedager fra du legger inn bestilling i hos oss.

Hjelp til innkvartering

4. Delta på visninger

Når du har funnet noen eiendommer som passer budsjettet og kravene dine, kan du delta på visninger for å få en bedre følelse av eiendommen. Under visningen, spør utleier eller eiendomsforvalter eventuelle spørsmål du måtte ha om eiendommen, for eksempel om møblement, strømforbruk eller internett er inkludert i leien, om det er et depositum og hva leievilkårene er.

Bruker du Prohousing til innkvartering, vil dine ansatte komme til en innflytningsklar bolig. Det vil si at boligen er ferdig møblert, og har internett inkludert i leien. Vi velger å ikke inkludere strømforbruk i leien, slik at vi kan holde leieprisen lavere og la leietakere selv bestemme forbruket og kostnaden. Hos oss betaler man heller ingen depositum.

Visning

5. Søk om å få boligen

Hvis du er interessert i en eiendom, må du søke om den. I Norge krever utleiere vanligvis en skriftlig søknad, som skal inneholde din personlige informasjon, ansettelsesstatus og utleiehistorikk. Noen utleiere kan også kreve et depositum, som vanligvis tilsvarer tre måneders leie.

 

Søknaden er ofte den mest utfordrende delen for arbeidere som kommer fra utlandet. Språk, utenlandsk navn, utleiehistorikk og manglende dokumentasjon er faktorer som ofte står i veien for å få godkjent søknad om leiebolig.

Vi i Prohousing krever ingen søknad for å tilby innkvartering til dine leietakere. Så lenge dine ansatte har et aktivt arbeidsforhold med din bedrift, er det søknad nok for oss. Dermed er blir de automatisk godkjent for å legge inn bestilling i vår portal.

Søknad leie bolig

6. Signer leiekontrakten

Hvis søknaden din blir godkjent, må du signere en leieavtale. Norske leieavtaler er typisk for en fast periode, vanligvis ett år, og spesifiserer husleie, depositum og andre vilkår i avtalen. Sørg for å lese leiekontrakten nøye før du signerer den, og spør utleier eller eiendomsforvalter eventuelle spørsmål du måtte ha.

Når du signerer kontrakt med Prohousing kan du som arbeidsgiver velge å signere avtalen på vegne av dine ansatte. Du kan også velge å la dine ansatte signere leiekontrakten på egen hånd. Dersom du eller dine ansatte har spørsmål vedrørende innkvarteringen eller kontrakten – har vi et dedikert, flerspråklig kundesenter som er åpent alle dager i uken.

Signer leiekontrakt

Oppsummert

Å finne innkvartering til dine ansatte krever nøye planlegging og research. Ved å bestemme budsjettet ditt, starte søket på nett, delta på visninger og følge søknadsprosessen, kan du finne et leieobjekt som passer dine ansattes behov og budsjett.

Prohousing tar seg av innkvartering av dine arbeidstakere

Om du er kunde hos Prohousing derimot, trenger du ikke å gå gjennom denne prosessen. Vi er en heldekkende bolighåndterings-tjeneste som spesialiserer oss på innkvartering av utenlandske arbeidstakere. Med vår landsdekkende tjeneste er du sikker på at dine medarbeidere får en bolig i nærheten av arbeidsplassen, uavhengig om du trenger bolig til 5, 10 eller 100 medarbeidere.  

 

Vi garanterer at vårt dyktige house-finding team leverer innflyttingsklare boliger på 3 virkedager, og vi sørger for at boligene alltid innfrir Arbeidstilsynets krav til innkvartering. Vårt kundesenter sørger for å ta vare på dine medarbeidere så du kan fokusere på andre ting, hver dag i uken. Alt du trenger å gjøre er å legge inn en bestilling i vår boligportal, så ordner vi resten. 

Er du interessert i å vite mer om våre tjenester og hva vi kan tilby din bedrift?

del dette innlegget