Leie ut

Leie ut bolig til bedrifter? Les dette først

Flere selskaper tilbyr firmabolig til sine ansatte. Det kan være hytte, feriebolig i utlandet eller fast bosted i Norge. I dette innlegget tar vi en nærmere titt på sistnevnte – boliger som fast bosted.

 

Som du sikkert vet, kjøper enkelte selskaper egne eiendommer for å dekke sine langsiktige behov. Men de fleste selskaper velger likevel å leie eiendommen, da dette ofte er mer økonomisk og logistikk-messig gunstig. 

 

Dette er et marked med stort potensial for utleiere. Dersom du ønsker å spisse deg mot dette markedet, så er det viktig at eiendommen oppfyller de generelle behovene og ønskene til disse selskapene.

Leie ut

Hvorfor leie ut til firma?

Fordi seriøse selskaper er opptatt av et godt renommé. Disse selskapene er som regel godt kjent med gjeldende lovverk og ønsker å opptre profesjonelt ovenfor deg som utleier. 

 

Et godt samarbeid øker sannsynligheten for et langvarig leieforhold over flere år. Som gangner både selskapet og deg som utleier.

 

For å være sikker på at du forholder deg til et seriøst selskap, bør du ta en bakgrunnssjekk av selskapet for å luke ut useriøse aktører. Dette kan du enkelt gjøre gjennom å søke etter selskapets historikk på Google. 

Utleie

Hva kjennetegner de seriøse selskapene?

De seriøse selskapene kommer til å være opptatt av eiendommens tekniske standard, brannsikkerhet og arbeidstilsynets krav til innkvartering.

 

Arbeidstilsynets krav regulerer blant annet hvor mange som kan bo i boligen. Hovedregelen er at det kun er 1 person per soverom – og maks 5 personer per bad/WC. I tillegg er det krav til fellesarealer for å ivareta den ansattes rekreasjonsmuligheter.

 

Om du ønsker å vite mer om arbeidstilsynets krav til innkvartering, kan du lese mer her.

Møblert bolig

Hva er behovet til selskapene?

Boligbehovet kan være alt fra ett rom i bofellesskap – til en hel brakkerigg. Dette kommer ofte an på hvilken bransje selskapet tilhører. Leieperioden vil også variere fra noen måneder – til flere år.

 

Uavhengig av om du sikter deg inn mot fine luksus boliger eller budsjett-klassen, så er det en ting disse selskapene ønsker – minst mulig administrasjon rundt leieforholdet!

Møblering:

Boligen bør være fullt møblert, inkludert kjøkken inventar og diverse renholds-utstyr. På generell basis ønsker selskapene at den ansatte kun skal ta med kofferten sin ved innflytting.

Kjøkken

Internett:

Internett i eiendommen er viktig. Nyetablering av internettjeneste er ofte tidkrevende, og noe de færreste selskaper ønsker å bruke tid på. Noen ganger kan det ta opptil et par uker før nettilgangen er oppe og går. Dette bidrar til misfornøyde ansatte og en dårlig start på leieforholdet. Internett er noe alle trenger, og bør alltid følge med som standard i avtalen.

wifi

Adgangssystem:

Å holde kontroll på mange nøkler er tidkrevende og unødvendig. I dag finnes det heldigvis flere løsninger for å unngå dette. Vi anbefaler på det sterkeste at du investerer i et elektronisk låssystem med kodelås, da unngår du også å forholde deg til mistede nøkler. Dette gjør det enklere for både deg som utleier, og for dine leietakere.

 

Dersom det er flere soverom i utleieboligen din, så er det ønskelig med sylinderlås på innerdører for å ivareta privatlivet og sikkerheten til leietakerne. Dette er meget praktisk og vil bli tatt godt imot av selskapene.

 

Det kan være greit å nummerere soverommene. Da dette gjør det enklere å holde oversikt over alle leieboere.

Adgangssystemer

Innvendig vedlikehold:

Dersom du leier ut rom i bofellesskap til forskjellige leietakere – er det lurt å inkludere renhold av fellesareal i leieforholdet. På denne måten unngår man misnøye mellom leieboere. Vår erfaring er at jevnlig renhold også gjør at leietakere tar bedre vare på boligen din og trives bedre.

 

Om du leier ut boligen din gjennom Prohousing, er renhold av boligen inkludert i leieforholdet. Dermed slipper du å tenke på dette.

 

Fordelen for deg som utleier er fornøyde leieboere, stabilitet i leieforholdet og mindre slitasje på boligen.

Innvendig vedlikehold

Utvendig vedlikehold:

Det kan fort gå noen år før man ser konsekvensene av manglende vedlikehold. Derfor bør det være i din beste interesse å ta fullstendig ansvar for dette punktet.

 

Dette vil også bidra til at flere selskaper vil være interessert i et leieforhold med deg dersom de slipper dette ansvaret.

Utvendig vedlikehold

Lei ut boligen din gjennom Prohousing

Ønsker du å leie ut boligen din til bedriftsmarkedet? Prohousing tilbyr flere fordeler til huseiere som ønsker å leie ut boligen sin gjennom oss. Som blant annet betalingsgaranti, vedlikehold av bolig og forsikring ved tap/skade på boligen. Les mer om vårt samarbeid med huseiere her.

 

Prohousing spesialiserer seg på å finne den perfekte boligen for din bedrift og deres medarbeidere. Er du interessert i å vite mer om våre tjenester og hva vi kan tilby din bedrift? Besøk vår hjemmeside.

del dette innlegget