Bergen

Leiemarkedet koker om dagen

Prisnivået på boligmarkedet i Norge har vært i stadig vekst siden 1950-tallet, og fortsetter å øke den dag i dag. Dermed har det aldri før vært like dyrt å eie og leie bolig som det er nå. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på prisnivåene i utleiemarkedet i Norge, og hva man kan forvente å få for pengene sine i de største storbyene.

Stor økning i prisnivå

I flere storbyer i Norge er det en klar mangel på utleieboliger, kombinert med høy etterspørsel leder dette til økte leiepriser. Bare i Oslo alene var det nærmere 30% færre utleieboliger i desember 2021, enn på den samme tiden året før, i følge utleiemegleren.

 

 

Redusert utbygging, råvare-mangel og lav rente i Norge er blant faktorene som svekker tilbudssiden i boligmarkedet. I flere storbyer ser vi også høy etterspørsel for både kjøp og leie av boliger. Det reduserte tilbudet, sammen med stor etterspørsel er av de største driverne for det økte prisnivået i Norge.

 

 

Pandemien har også satt sitt avtrykk på boligmarkedet, med blant annet studenter som strømmer til leiemarkedet i storbyene nå som fysiske undervisninger er tilbake. Arbeidsinnvandringen i Norge har også trappet seg opp etter at grensene gjenåpnet. Dette er også faktorer som presser prisene i markedet oppover.

Prisøkning for leie av leilighet

Tallene i tabellen til høyre viser gjennomsnittspris for å leie leilighet i juli 2021 og juli 2022. Tallene er hentet fra Finn.no

Gjennomsnittspris leie av leilighet

Prisøkning leilighet 2021-2022

Tall hentet fra finn.no

Prisøkning i prosent:

 

  • Oslo + 14,38%
  • Stavanger + 7,67%
  • Bergen + 12,31%
  • Trondheim + 12,53%
  • Resten av Norge + 5,95%

Prisøkning fra juli 2021 til juli 2022

Prisøkning leilighet 2021-2022

Tall hentet fra finn.no

Prisnivåene for utleiemarkedet

Leiepriser for Hybel og 2-roms leilighet

Som vi kan se i grafene under, er leieprisene i Oslo desidert høyest av storbyene i Norge. Ønsker du å leie en hybel i Oslo i dag, vil prisen du betaler ligge på omkring 1 750 kr mer enn i de andre storbyene i oversikten. Ønsker du å leie en 2-roms leilighet i Oslo derimot, må du ut med 3 200 kr mer. 

Tallene i tabellen til høyre viser gjennomsnittspris for å leie hybel og 2-roms leiligheter i de største byene i Norge. Tallene er hentet fra husleie.no.

Pristabell – Hybel og 2-roms leilighet

Priser - Hybel og 2-roms leilighet

Tall hentet fra husleie.no

Gjennomsnittlig leie per kvadratmeter

Tabellen under viser gjennomsnittlig leie per kvadratmeter i de største byene i Norge, samt gjennomsnittlig leiepris for hele landet. Tallene er hentet fra leiemarkedsundersøkelsen til SSB og gjelder for 2021.

Gjennomsnittlig leie pr kvadratmeter

Gjennomsnittlig leie per kvadratmeter

SSB - Gjennomsnittlig kvadratmeter pris

Tall hentet fra ssb.no

Vi finner boliger for bedriften din

Det kan være vanskelig og tidkrevende å finne bolig på egen hånd. Prohousing spesialiserer seg på å finne den perfekte boligen for din bedrift og deres medarbeidere. Er du interessert i å vite mer om våres tjenester og hva vi kan tilby din bedrift? Besøk vår hjemmeside.

 

Ønsker du å leie ut boligen din? Prohousing tilbyr flere fordeler til huseiere som ønsker å leie ut boligen sin gjennom oss. Du kan lese mer om vår ordning mer huseiere her.

Kilder

SSB: 

https://www.ssb.no/priser-og-prisindekser/boligpriser-og-boligprisindekser/statistikk/leiemarkedsundersokelsen

 

 

Husleie: 

https://leiepris.husleie.no/

 

NTB Kommunikasjon: 

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/faerre-utleieboliger-pa-markedet?publisherId=89986&releaseId=17923686

 

VG / Finn.no:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/QyQBRV/kraftig-oekning-i-leiepriser-maa-ut-med-15002000-mer-per-maaned

del dette innlegget